تربیت دینی فرزندان
بهتر است والدین مسایل جنسی را به بچه ها نگویند. این کار را به یک فرد نزدیک و آگاه و آشنا بسپارند. مثلا گروه های نوجوان ها در مساجد. گروه های هم سن که معمولا مربی جوان دارند.
چون هم گفتنش برای دوطرف سخت است. هم حریم ها بین والدین و فرزند حفظ می شود. گاهی حرف دیگران دلنشین تر از والدین است و نوجوان راحت می تواند سوالاتش را مطرح کند.
اولین دوره کنجکاوی جنسی کودکان حدود ۳- ۶ سال است. باید مراقب بود به خاطر کنجکاوی دچار سوء استفاده جنسی نشوند؛ مثلا حتی با دکتر بازی.
این سن برای توضیح مسایل ابتدایی جنسی مناسب است. مسایلی مثل تعریف جنسیت، تفاوت دو جنس، فرق های فیزیکی و روحی، از همه مهم تر مراقبت از بدن و ممانعت از هر جور تعرض به بدن.- به بچه ها بگوییم کسی حق ندارد به عورتشان نگاه کند یا دست بزند. خودشان هم نباید دست بزنند.
- بعد از این رده سنی بچه ها در دوران خفتگی قرار می گیرند؛ یعنی حدود ۶ سالگی تا نزدیک بلوغ. در این دوره باید مراقبت کرد که کنجکاوی جنسی کودک با فیلم، تصویر و لباس و … تحریک نشود.
- دوره سوم، بیداری جنسی حوالی بلوغ است که در آن بهتر است از یک منبع غیر از والدین (یک پزشک آشنا، مربی مدرسه یا یک دوست) مسایل جنسی به طور کامل برای نوجوان گفته و روش های محافظت از خود هم کامل توضیح داده شود. البته در دل توضیح خود بلوغ و به خواست خود نوجوان.
t-align: justify;">- بهتر است والدین مسایل جنسی را به بچه ها نگویند. این کار را به یک فرد نزدیک و آگاه و آشنا بسپارند. مثلا گروه های نوجوان ها در مساجد. گروه های هم سن که معمولا مربی جوان دارند.
چون هم گفتنش برای دوطرف سخت است. هم حریم ها بین والدین و فرزند حفظ می شود. گاهی حرف دیگران دلنشین تر از والدین است و نوجوان راحت می تواند سوالاتش را مطرح کند.
- هر چه فرزند نسبت به مسایل جنسی بی اطلاع تر و در تغافل باشد، تا به سن بلوغ برسد در تربیت او راحت تریم.
- وقتی بچه ها (بویژه پسرها) بزرگتر می شوند در عین ابراز محبت، حدود رعایت شود. بوسیدن پیشانی و نوازش سر و صورت به جای بوسیدن صورت.
- پدر و مادر بسیار مواظب روابط خاص و عاطفی شان باشند که بچه ها چیزی متوجه نشوند. بخصوص در سنین نوجوانی که به این قضایا حساس و کنجکاو می شوند.
- مراقب صحنه هایی که بچه ها می بینند باشیم. مثلا پسر بچه ها را داخل مجالس زنانه که حدود رعایت نمی شود نبریم.
- مراقب رمان ها و موسیقی هایی که می خوانند و می شنوند باشیم. (بویژه در سنین نوجوانی)
- در همه سنین بسته به رده سنی برای بچه ها مشغولیت مفید ایجاد و برنامه ریزی کنیم چون بیکاری ریشه اصلی انحراف است.
- در مورد لباس زیر و زیرانداز و روانداز رنگ و جنس محرک نداشته باشد.
- حتی الامکان بچه ها را تنها نگذاریم.
- اختصاص یک اتاق به یک بچه لزوما خوب نیست. این طوری برای بچه فضای تنهایی ایجاد می کنیم که بعدش مجبوریم خودمون هم حریمش رو رعایت کنیم و زمینه برای تنهایی و تبعاتش پیش میاد.
- در مورد دست کاری آلت، بهترین راهکار پرت کردن حواس است.
- هر بخش از مسایل جنسی را در زمان خودش مطرح کنیم؛ نه زودتر که ذهن کودک و نوجوان را بی جهت درگیر و حساس کند و نه دیرتر که دیگر کار از کار گذشته باشد و او اطلاعات را از منابع نامناسب دیگر گرفته باشد یا نسبت به مسایل و تکالیف شرعی اش ناآگاه بوده باشد.
- امام کاظم علیه السلام: وقتی دختر به شش سالگی رسید، جایز نیست مردی که محرم او نیست او را ببوسد و در آغوش بکشد. ( وسائل الشیعه، ج 14 ص170، ح6)
- امام صادق علیه السلام: وقتی پسر از هفت سال گذشت زن نامحرم را نبوسد. (مکارم الاخلاق، ج1، ص479، ح 1659)
- بوسیدن و بغل کردن کودکان طولانی نباشد؛ مخصوصا پسرها.
- موقع خواب دمای اتاق متعادل باشد.
- ادویه جات گرم ممنوع!
- زود تر از وقتی خوابشان می آید به رخت خواب نروند.
- خوردن پیاز خام ممنوع!
- از بچگی عادتشان بدهیم موقع خواب دستها بیرون پتو باشد.
- به بچه ها یاد بدهیم از بدنشان و حریم شخصی شان محافظت کنند.
- لباس کودک را در مکان خلوت و به دور از نگاه دیگران عوض کنید.
- ذهن او را نسبت به مسایل جنسی منحرف کنید.
- کودک دختر و پسر را هم زمان به حمام نبرید.
- در حمام پوشش خود را حفظ کنید
- بستر خواب کودکان را از هم جدا کنید
منبع:تربیت دینی فرزندان